Jadłospis

czapka kucharza
Poniedziałek 04.09.2017
I posiłek - ŚNIADANIE
Herbata malinowa(200ml), pieczywo razowe(50g), masło 82%(10g), pasztet pieczony (40g), dżem niskosłodzony(15g), pomidor (30g)
DODATKI: źródlana, woda n/g
alergeny( mleko krowie, gluten)

 II posiłek - ZUPA I DESER
Zupa ziemniaczana z natka pietruszki ( 250ml)
jogurt naturalny pestkami słonecznika (150/25g)
DODATKI źródlana woda n/g
alergeny( gluten, seler, mleko krowie)

III posiłek – II DANIE
Kolorowe risotto z kurczakiem, zielonym groszkiem, kukurydzą, marchewka, kolorowa papryka (280g)
DODATKI: woda źródlana n/g
alergeny( gluten, jajko, mleko krowie)
IV posiłek – PODWIECZOREK

 

Wtorek 05.09.2017
I posiłek - ŚNIADANIE
Płatki jęczmienne na mleku(200ml) Pieczywo mieszane ciemne(50g), masło82% (10g), szynka z indyka(30g), papryka(20g), sałata (10g), 
 DODATKI: źródlana, woda n/g
alergeny( mleko krowie, gluten,) 

 II posiłek - ZUPA I DESER
Rosół z makaronem i natką pietruszki(250ml)
budyń śmietankowy(150g)
DODATKI: źródlana woda n/g 
alergeny (mleko krowie, seler)

III posiłek – II DANIE
Nagetsy z piersi kurczaka(80g), ziemniaki z koperkiem(130g), surówka z ogórka zielonego (80g) kompot porzeczkowy
IV posiłek – PODWIECZOREK

 

Środa 06.09.2017 
I posiłek - ŚNIADANIE
Herbata z dzikiej róży (200ml), chleb wieloziarnisty (50g), masło 82% (10g), pasta rybna ze szczypiorkiem(40g), 
ogórek zielony (20g), rzodkiewka (20g)
DODATKI:, woda źródlana n/g 
alergeny( mleko krowie, gluten)

 II posiłek - ZUPA I DESER
Barszcz biały z jajkiem i majerankiem( 250ml)
bułka maślana
DODATKI: źródlana wodan/g
alergeny( seler, gluten, jajko)

III posiłek – II DANIE
Pyzy z mięsem ( wyrób własny) ( 3 szt.), kefir ( 100ml) 
alergeny(jajko, gluten, mleko, seler)
IV posiłek – PODWIECZOREK

 

Czwartek 07.09.2017 
I posiłek - ŚNIADANIE
Płatki ryżowe na mleku (200ml), Pieczywo mieszane ciemne(50g), masło 82%(10g), szynka pieczona (40g), pomidor (30g), sałata (10g)
DODATKI:, woda źródlana n/g 
alergeny( mleko krowie, ryby, gluten)
 II posiłek - ZUPA I DESER
Krem z soczewicy i marchewki (250ml), 
banan + herbatniki(1/2szt/25g)
DODATKI: źródlana wodan/g
alergeny( seler)

III posiłek – II DANIE
Schab soute w sosie dyniowym (80g/50g),kasza gryczana (130g), surówka z kapusty pekińskiej, pora, marchewki, jabłka i natki pietruszki(80g) kompot truskawkowy
alergeny(seler, gluten,)
IV posiłek – PODWIECZOREK


 Piątek 08.09.2017
I posiłek - ŚNIADANIE
Kakao (200ml), pieczywo ciemne(50g), masło 82% (10g), jajko gotowane (1 szt), serek biały (20g), ogórek zielony(30g), 
szczypiorek( 10g)
DODATKI: wodan/g
alergeny( mleko krowie, gluten, jajko, kakao)
 II posiłek - ZUPA I DESER
Krupnik z natka pietruszki(250ml)
kisiel do picia + chrupki kukurydziane ( 150g/5g) 
DODATKI źródlana woda n/g
alergeny( seler, gluten, jajko)
III posiłek – II DANIE
Filet rybny w sosie greckim (80g/80g), ziemniaki (130g), kompot truskawkowy
DODATKI: woda źródlana n/g
alergeny( ryba, mleko krowie, )
IV posiłek – PODWIECZOREK

dziecko gotuje

Wizytówka
ZaczarowanyParasol.edu.pl © 2016 - 2018
Zdjęcia: Karol Soból
Tworzenie stron Jelenia Góra
Projekt i wykonanie